top of page
Om meg

​

  • Forfatter av bok om bekymringsmestring Snakk mindre om det, gitt ut høst 2022

  • Forfatter av boken Søvnskolen, gitt ut 2020

  • Videreutdanning som barnfaglig sakkyndig i 2020

  • Videreutdanning i metakognitiv terapi 2016

  • Videreutdanning i kognitiv terapi 2010

  • Utdannet psykolog med autorisasjon fra Universitetet i Oslo i 2004

  • De siste 10 år har jeg utviklet og holdt kurs for behandling av panikkanfall, stress, overdreven bekymring, sosial angst, depresjon, helseangst, insomni (søvnplager) og overspising.

  • Jobberfaring omfatter bl.a. rusbehandling, barnevern/fosterhjemsarbeid, behandling av sykelig overvekt, samt tilrettelegging for yngre personer med demens. Jeg har også hatt en rekke sakkyndighetsoppdrag for tingretter og barneverntjenester.

  • Min erfaring er at effekten av kurs og individualterapi avhenger av at jeg bruker både hjerte og hode i møte med deg. Det betyr for eksempel at jeg må være sensitiv på deg og dine behov. 

​

​

Utdrag fra Søvnskolen:

Aslak :

Et eksempel på bruk av tankeutsettelse: 

Aslak tenker og han tenker – på miljøet, på hvordan kloden kommer til å gå under, på bruken av plast, skamløse flyreiser, overdrevent bruk av skjerm, folks vansker med å klare å vente med belønning, sannsynligheten for at han og kjæresten kommer til å gå fra hverandre, hvordan det skal gå med foreldrene hans når de blir gamle, om han kommer til å kunne ta vare på dem,

og om han faktisk klarer å få så gode karakterer på eksamen

som han ønsker. 

​

Aslak tenker for mye. Han sier det oppleves som om denne tankestrømmen er utenfor hans kontroll. Når han skal sove, skrur ikke hjernen seg av. Den fortsetter i samme tempo som den har gjort mesteparten av dagen, og tankekjøret holder ham våken. Han vrir seg, prøver å tenke på noe hyggelig, står opp, går ut

av rommet, legger seg igjen, står opp på nytt. 

​

Aslak lærer tankeutsettelse. Han bestemmer seg for at

kontortiden for forstyrrende tanker skal være klokken halv åtte om morgenen. Ved leggetid sier han til seg selv: «Må jeg tenke på dette nå, eller kan det vente til i morgen?» Som regel svarer han nei på dette spørsmålet. 

I begynnelsen var det vanskelig bli klar over hva slags type

tanker han hadde, men etter å ha benyttet seg av kontortiden

et par ganger, ble det tydelig for ham at de fleste tankene hans kunne sorteres under klima- og miljøproblemer, bekymringer for familie, bekymringer for parforhold og bekymringer for ikke å lykkes. Stort sett var han enig med seg selv i at denne typen tanker ikke gjorde at han fikk det bedre, men at det var nyttig

å ha fokus på det han kunne gjøre noe med. Han kunne for eksempel velge å fly mindre og bruke mer tid sammen med kjæresten.

 

Da Aslak fikk innsikt i hvilke tanker han hadde, ble det enklere

å henvise dem til kontortiden. Han lagde sin egen lille metode: 

Bekymringer: Hjelper ingenting. Kom tilbake i kontortiden. 

Planlegging: Passer ikke nå. Kom tilbake senere. 

Grubling: Jeg får ikke gjort noe med ting som har hendt.

Kom tilbake i kontortiden. 

Over tid merket han mindre tankekjør, og at det var lettere å sovne. Han sluttet også etter hvert å bruke kontortiden.

My Approach
bottom of page