top of page

Talent for bekymring?
 

Alle bekymrer seg, men noen mestrer kunsten til fingertuppene.
De har trimmet bekymringsmuskelen flere ganger i uken, kanskje over flere år, og resultatet er at det å bekymre seg, er like naturlig som å pusse tennene.

Folk bekymrer seg stort sett for de samme tingene, som sykdom, død, penger, klima, egen helse, partner, barn, jobb/utdannelse, det å gjøre feil, bli avvist eller å bli forlatt.

Er du talentfull innen bekymringsbransjen, bruker du mer tid og oppmerksomhet på bekymringer enn dine bekymringsfrie venner. Har du talent for bekymring, kan du bruke store deler av dagen på å bekymre deg. Kanskje bekymrer du deg så mye at du kjenner deg sliten, urolig, eller til og med nedstemt?
 
Eller kanskje bekymrer du deg mindre akkurat nå, men dersom det oppstår endringer i livet ditt, bekymrer du deg mer?

Både positive endringer som for eksempel ønsket graviditet og negative endringer, slik som samlivsbrudd, kan føre til at du bekymrer deg mer.

Når livet ditt endrer seg, tar du i bruk ekstra krefter for å tilpasse deg det som er nytt. Du kan få tanker om hvorvidt du klarer det, om det er feil valg, eller om endringene får negative konsekvenser for deg eller folk rundt deg.

Dette kan gi deg en opplevelse av usikkerhet og mangel på kontroll. Det kan utløse en økt strøm av bekymringer. Bekymring kan være ditt forsøk på å ta kontroll. Dette er helt naturlig, men du kan fremdeles påvirke hvor mye du bekymrer deg.

 Skreddersydd bekymringsmestring?

Jeg har holdt kurs i bekymringsmestring i 7 år og har hatt klienter i terapi i 19 år. Min er erfaring er at metakognitive teknikker gir god effekt. Dette er også den best dokumenterte metoden for behandling av overdreven bekymring.
 
Send meg en mail til line@psykologhjelpen.no dersom du er interessert i skreddersydd bekymringsmestring.

For mer informasjon, kan du også lese boken "Snakk mindre om det. Seks steg til mindre bekymring." Den kan kjøpes her:

bottom of page